Visite by Deputy Minister of MKRS Mr.Rexhep Mazreku
January 8, 2019
European Championship for Junior Helsinki 2018
January 8, 2019

Dita e parë

Reprezentacioni i Kosovës në përbërje të sportistëve që kan tubuar mbi 500 pikë FINA po merrë pjesë në garen ndërkombëtare MONTENEGRO OPEN 2018, që po zhvillohet në Podgoric të Malit të Zi këtë vikend, në përbërje të reprezentacionit janë sportistet:
Melisa Zhdrella
Hana Fejzullahu
Meriton Veliu
Dren Ukimeraj
Olt Kondirolli
Vigan Bytyqi dhe
Art Ahmedi
Sportistet tanë janë paraqitur dje në disa diciplina dhe gjithashtu kanë vazhduar garat e tyre edhe sot paradite në kualifikime dhe do të ketë pas dite edhe Finale.

Në këtë aktivitet po marrin pjesë rrethë 350 garuës nga 13 shtete të rajonit, Sportistet tanë paten paraqitje të mirë ne diten e parë dhe të dytë të kësaj gare më poshtë po permendim edhe rezultatet e sportistve që arriten të fitojnë medalje në kategorit perkatëse e poashtu edhe në kategorin Apsolute:
1-Hana Fejzullahu deri tani ka fituar 4 medalje prej tyre:
50m Delfinë medalja e artë koha 00;31;59 kategoria 2004-05
100m Delfin e Argjend koha 01;10;92 kategoria 2004-05
200m Delfin e Arte koha 02;35;75 kategoria 2004-05
Gjithashtu Hana Fejzullahu dje në finalen 100m Delfin ka thyer Rekordin apsolut të Kosovës më kohen 01;08;48 dhe ka fituar medaljen e Bronzet në kategorin Apsolute!
2-Vigan Bytyqi ka fituar 4 medalje prej tyre:
50m Stil i lirë vendi i dytë koha 00;26;57 kategoria 2004/05
100m Stil i lirë vendi i tretë koha 00;58;75 kategoria 2004/05
50m Shpinë vendi i tretë koha 00;30;94 kategoria 2004/05
50m Delfin vendi i dytë koha 00;28;56 kategoria 2004/05
3-Dren Ukimeraj ka fituar medaljen e bronzet në
200m Stil i lirë vendi i tretë koha 02;04;18 kategoria 2000/01

Gjithashtu ju njoftojm se notarja Melisa Zhdrella ka thyer rekordin Shtetror Apsolut sot paradite në garen 50m Bretkocë më kohen 00;35;49 dhe do të paraqitet edhe në Finale që sonte zhvillohet nga ora 17:30 min.
Gjithashtu në finale sonte do të paraqiten edhe Notari Dren Ukimeraj në diciplinat 50m Shpinë dhe 200m Stil i lirë dhe notarja Hana Fejzullahu në diciplinat 200m Delfin dhe në 50m Delfinë.
Ju njoftojm se përveq këtyre sportistve të reprezentacionit në këtë garë po prezentohen më klubet e tyre edhe dy sportist Ardit Hysejni që po prezenton Klubin TERMOPAN dhe Yll Spahiu që po prezenton Klubin NEMO nga Prishtina.
Më Sportistet kanë udhëtuar trajnerja Daulina Osmani.
Federata e Notit i uron sportistet për paraqitjet e tyre dhe ju deshiron rezultate sa më të mira në Finalet e ditës së sotme.
rezultatet mund ti ndiqni online në këtë link: https://plivanje.info/…/Preuzeto/Montenegro_Open…/index.html

Dita e dytë

Paraqitje shumë e mirë në finalet e ditës së dytë të garës MONTENEGRO OPEN 2018, që u zhvillua në Podgoric të Malit të Zi.
Një medalje e Artë dhe një e Bronzet dhe dy Rekorde të reja Shtetrore në finlaet e ditës së dytë:
Melisa Zhdrella fiton medaljen e artë në 50m Bretkocë më Kohen 00;35;62,
Dren Ukimeraj fitoi medaljen e Bronzet në garen 50m Shpinë duke vendosur Rekord të ri Apsolut të Kosovë me kohen 00;29;12 rekordi i vjetër 00;30;16, gjithashtu notari Dren Ukimeraj theu rekordin edhe në diciplinën 200m Krol më kohen e re 02;03;38 rekordi i vjeter 02;03;61.
Federata e Notit uron sportistet për paraqitjet e tyre dhe gjithashtu ju deshiron suksese ne garat e ardhëshme!