Seminari ndërkombëtar “13th FINA WORLD SWIMMING OFFICIALS SEMINAR”
15 Maj, 2019
Kampionati Ballkanik për junior
11 Maj, 2019

🇽🇰Kosova ishte pjesëmarrëse në Kampionatin Ballkanik që vikendin që shkoj u zhvillua në Kavala të Greqis🇬🇷, për grupmoshat e juniorve në këtë garë sportistet tonë patën paraqitje të mirë përmisuan tri rekorde Shtetërore dhe arritën këto rezultate:
♂️Tek meshkujt
🏊‍♂️Dren Ukimeraj, u paraqit në diciplinat:
100m Krol arriti kohën 00;56;47 u rendit i 13
100m Shpinë arriti kohën 01;05;02 u rendit i 14
200m Krol arriti kohën 02;03;02 u rendit i 13 njikosishtë permisoj edhe Rekordin Apsolut të Kosovës.
50m Shpinë arriti kohën 00;29;49 u rendit i 13
🏊‍♂️️Dion Kadriu,
50m Krol arriti kohën 00;26;29 u rendit i 13
100m Krol arriti kohën 00;57;39 u rendit i 14
100m Delfinë arriti kohën 01;03;52 u rendit i 12
🏊‍♂️Dasar Xhambazi,
50m Bretkocë arriti kohën 00;31;35 u rendit i 8
100m Bretkocë arriti kohën 01;14;87 u rendit i 10
50m Delfinë arriti kohën 00;28;01 u rendit i 12
100m Delfinë arriti kohën 01;07;12 u rendit i 13
🏊‍♂️️Dardan Vishi
50m Krol arriti kohën 00;27;29 u rendit i 14
50m Delfinë arriti kohën 00;29;78 u rendit i 13
♀️Tek vajzat
🏊‍♀️Rina Zejnullahu,
50m Delfinë arriti kohën 00;33;33 u rendit e 16
100m Krol arriti kohën 01;06;18 u rendit e 16
200m Krol arriti kohën 02;26;56 u rendit e 14
400m Krol arriti kohën 05;06;20 u rendit e 10
800m Krol arriti kohën 10;29;16 u rendit e 9 njikosishtë permisoj edhe Rekordin Apsolut të Kosovës.
🏊‍♀️Poema Tara,
100m Krol arriti kohën 01;13;30 u rendit e 17
200m Krol arriti kohën 02;46;41 u rendit e 15
50m Krol arriti kohën 00;32;09 u rendit e 18
🏊‍♀️Hyrie Ganiu
100m Shpinë arriti kohën 01;20;14 u rendit i 11
50m Shpinë arriti kohën 00;36;61 u rendit i 12
🏊‍♀️Arta Spahija
50m Delfinë arriti kohën 00;33;33 u rendit e 17
50m Krol arriti kohën 00;32;09 u rendit e 17
gjithashtu stafeta 4x100m MIX Meshkujtë në përbërje:
Dren Ukimeraj
Dasar Xhambazi
Dion Kadriu
Dardan Vishi arritën kohen 04;17;37 që është rekord i ri Apsolut i Kosovës!
Në pergjithësi paraqitja e sportistve tanë ishte e mirë duke pasur parasyshë edhe faktin se Kosova nuk ka asnjë pishinë të mbyllur më dimenzione Olimpike qka është duke e veshtersuar shumë zhvillimin e sportit të Notit në Kosovë e në të njëjten kohë garojnë në një konkurenc më sportistet e shteteve që kanë infrastrukturë shumë të mirë për stervitje!

Në këtë kampionat Reprezentacionin e udhëhoqen trajneret;
Rron Thaqi dhe Arif Misimi.